کوه آرارات
کوه آرارات در مرز مشترک ایران و ترکیه، یک آتشفشان خاموش است و در طول سال پوشیده از یخ و برف می باشد. ارتفاع کوه آرارات به 5137 متر میرسد. در کتاب عهد عتیق آمده است که کشتی حضرت نوح پس از طوفان بر کوه آرارات نشست. در جنوب غربی آرارات، کوه کوچک آغری (آرارات کوچک) قرار دارد که ارتفاع آن به 3896 متر میرسد.
بینابین این دو کوه، فلات «سرداربولاق» از جنس گدازههای آتشفشانی با ارتفاع 2600 متر قرار دارد که موجب افزایش انگیزه شما از دیدن و صعود این رشته کوه خواهد شد. صعود از کوه شگفتآور و زیبای آغری (آرارات) تجربه دشوار و البته رضایت آوری برای شما خواهد بود.
هوای آرارات در فصل تابستان، آفتابی، گرم و خشک است. ولی در فصل بهار و زمستان، دارای هوای سردی است. کوهنوردان در هنگام صعود ممکن است با بوران، کولاک و هوای ناپایدار مواجه شوند. ماههای ژوییه، اوت و سپتامبر ماههایی هستند که اکثر کوهنوردان جهان به این منطقه هجوم میآورند و در واقع کوهنوردی در این فصل لذتآورترین کار است. علیرغم هوای صاف و آفتابی در این ماهها، اقلیم منطقه در ارتفاع بالاتر از 3000 متر، اقلیم خاص مناطق کوهستانی بسیار مرتفع است. جبهه جنوبی کوه، ایمنترین و آسانترین مسیر صعود به قله است که بهترین راهها و مواصلات ارتباطی و امنیتی را داراست . صعود به قله آرارات بصورت تنها و بدون راهنما هیچگاه توصیه نمیگردد.
مسیر رسیدن به آرارات
در بین دو جبهه جنوبی و غربی آرارات و قبل از رسیدن به ایران، بزرگراه بینالمللی و ترانزیت ترابزون – ارزروم – تهران قرار گرفته که دارای جاده آسفالت بسیار خوبی است. دوئوبایزیت در فاصله 270 کیلومتری ارزروم و ایغدیر که در عین حال دو شهر نزدیک به هم نیز هستند و در این مسیر واقع شده اند کمترین فاصله را با کوه آرارات دارند. قطار، اتوبوس و هواپیما به صورت روزانه مسافران را از ارزروم به آنکارا میبرند.
منبع Gototurkey
پاسخی بگذارید